Het Foodatelier Logo

mungboon project

Waarom mungbonen? De huidige belangrijkste eiwitalternatieven, namelijk soja en erwten, vertonen enkele nadelen, zoals transportkosten, allergieën en smaakproblemen. Mungbonen zijn onderzocht als een potentieel alternatief dat sommige van deze nadelen lijkt te omzeilen. Het enige struikelblok is dat mungbonen momenteel uit Aziatische landen worden geïmporteerd. In dit project hebben we ons toegewijd aan het verbouwen van mungbonen in Nederland

noodzaak

doel

partners

De toenemende milieu-uitdagingen en de groeiende vraag naar voedsel maken het essentieel om alternatieve plantaardige bronnen te verkennen.

Het opzetten van een nieuwe keten, van teler tot aan ontwikkeling van een verwerkingsproces, die zal bijdragen aan duurzamere landbouw.

Dit project is onderdeel van EFRO Oost en de Europese Unie. We werken samen met in totaal vier directe partners om dit avontuur aan te gaan.

wil je meer weten?

Neem gerust contact met ons op!

Partners