De toekomst van ons eten!

Het voedselsysteem zal zich in de toekomst moeten ontwikkelen om aan de vraag te kunnen voldoen. Dit brengt veel uitdagende keuzes met zich mee. Maar wat zijn die keuzes, mogelijkheden en de gevolgen daarvan? Naar aanleiding van onderzoek van studenten van de HAS Hogeschool heeft FoodUp Brabant met Smakerij de FOODGAME ontwikkeld.

De FOODGAME presenteert drie toekomstscenario’s die de gevolgen van verschillende keuzes in beeld brengen. Kies je voor een Efficiënte toekomst, een Geautomatiseerde toekomst of een Zelfvoorzienende toekomst? Na het spelen van de FOODGAME gaat iedere bezoeker met een persoonlijk toekomstprofiel naar huis. Spelers zijn zich meer bewust van de toekomst van het voedselsysteem en – nog belangrijker – hoe je daar zelf invloed op kan hebben! De FOODGAME kan gespeeld worden tijdens de Dutch Design Week (21-29 oktober in Eindhoven).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *